OK-assistent Natasja Boerée is eerste Flow’er in WorkFlow

Gisteren heeft OK-assistent Natasja Boerée tijdens een feestelijke bijeenkomst als eerste zorgprofessional haar handtekening gezet onder een nieuw arbeidscontract, het Flow-contract van WorkFlow. Hiermee is een volgende stap gezet in de samenwerking van Rijnmondse ziekenhuizen om als moderne werkgevers meer zorgprofessionals inzetbaar de houden voor de hele zorgregio. Per 1 september start Natasja in de WorkFlow en kan zij bij alle aangesloten ziekenhuizen in de regio werken.

Natasja liet zich als zzp-er regelmatig inhuren door het Erasmus MC. Dat zij nu via de WorkFlow voor het ziekenhuis kan werken geeft haar meer zekerheid én flexibiliteit. Via het online platform kan zij zelf haar diensten aanklikken die zij wenst. Daarnaast is zij zich verzekerd van pensioenopbouw en inkomen bij ziekte en langdurige arbeidsongeschiktheid. Iets wat zij als zzp-er niet had. De vrijheid om ook in andere ziekenhuizen te werken blijft onveranderd. Via WorkFlow kan zij bij alle aangesloten ziekenhuizen in de regio werken.

“Voor een betere werk-privé balans ben ik ook het zzp-schap ingestapt, maar ik miste het om ergens bij te horen. WorkFlow is voor mij dan ook de perfecte combinatie,” vertelt Natasja. “Bovendien kan ik volledig de focus op mijn vak houden en hoef ik thuis niet nog eens de administratie te doen.”

Vertegenwoordigers van de ziekenhuizen die aanwezig konden zijn. V.l.n.r. Lotte Woerlee van Spijkenisse Medisch Centrum en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Suzanne Lammens van het Oogziekenhuis, Miranda Knuisting Neven van Franciscus Gasthuis & Vlietland, Sigrid van der Klooster van Erasmus MC, Flow’er Natasja Boerée, Menno Westland en Twan Verhoeven van Maasstad Ziekenhuis

“Ik ben onwijs trots dat we dit als ziekenhuizen in de regio samen hebben kunnen opzetten,” zegt Johanneke Mulder, Directeur Spoed, Peri-Operatief en Intensive care bij Erasmus MC. “Het is een belangrijke mijlpaal in onze samenwerking, maar we zijn er nog niet. We hebben elkaar nog keihard nodig om de betaalbaarheid en continuïteit van zorg in de regio te waarborgen. Dit vraagt van alle ziekenhuizen modern werkgeverschap, WorkFlow past daarbij.”

Pilot
WorkFlow wordt nu getest bij Erasmus MC, Oogziekenhuis Rotterdam, Spijkenisse Medisch Centrum, Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.